Νέα επαναστατική τεχνική βελτίωσης προσώπου

Η νέα επαναστατική τεχνική βελτίωσης του δυσκολότερου σημείου του προσώπου είναι εδώ και απαντά στο όνομα Fine Thread Contouring (FTC).

Η τεχνική συνίσταται στο να ενισχυθεί το δέρμα και να ανυψωθούν οι περιοχές του προσώπου που έχουν υποστεί πτώση λόγω χαλάρωσης, λεπτού δέρματος ή ηλικίας.

Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιούμε μικρά νήματα τα οποία είναι απορροφούμενα, τοποθετούνται μέσα στο δέρμα του ασθενούς με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένη κατεύθυνση έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα από ίνες.

Στη συνέχεια αυτά τα νήματα απορροφώνται και στη θέση τους παράγεται κολλαγόνο το οποίο με το πέρασμα του χρόνου ρικνώνεται και δίνει την ανύψωση που θέλουμε.

Αυτό που μένει μετά από 12 περίπου μήνες είναι δέρμα χωρίς ίχνος νήματος, εμπλουτισμένο σε κολλαγόνο.

Από τι υλικό είναι τα νήματα: Τα νήματα ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να είναι κατασκευασμένα από PGA (Polyglicolide) ή PDO (Polydioxanone). Και οι δυο κατηγορίες υλικών είναι πάρα πολύ καλά μελετημένες και έχουν χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιούνται στην χειρουργική για πάρα πολλά έτη για συρραφή τραυμάτων. Απορροφούνται – διαλύονται από τον οργανισμό με υδρολυτική διαδικασία προς νερό και διοξείδιο του άνθρακα με πολύ προβλέψιμο ρυθμό και τρόπο. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο γύρω από το υλικό με τελικό αποτέλεσμα την εξαφάνιση του υλικού και την “αντικατάσταση” του από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη.

Πώς τοποθετούνται: Η τοποθέτηση τους γίνεται με την χρήση των ειδικών πολύ λεπτών κοίλων βελονών μέσα στις οποίες είναι ήδη “οπλισμένα”. Κάθε βελόνα φέρει ένα νήμα, και με την απλή εισαγωγή της στο δέρμα και την αφαίρεση της, το νήμα μένει στη θέση που έχουμε προκαθορίσει. Οι βελόνες αυτές έχουν μήκος από 25 χιλιοστα έως 100 χιλιοστά (10 εκατοστά) και χρησιμοποιούνται ανάλογα με την περιοχή.

Σε ποιούς εφαρμόζεται: Η εφαρμογή ταιριάζει κυρίως σε ηλικίες από 30 έτη και πάνω, σε ασθενείς των οποίων το δέρμα χρειάζεται στήριξη και σύσφιξη. Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο πυκνότερο πρέπει να είναι το πλέγμα για να μπορέσει να δημιουργήσει την σωστή υποδομή κολλαγόνου.

Σε ποιά σημεία του σώματος: Εφαρμόζεται για σύσφιξη και ανόρθωση στο πρόσωπο (οβάλ, ρινοπαρειακές, ζυγωματικά, πόδι χήνας, μέτωπο), στο λαιμό, στην κοιλιακή χώρα, στους γλουτούς, στους μηρούς, στους βραχίονες.

Πρίν την εφαρμογή: Η μόνη προετοιμασία που είναι απαραίτητη είναι η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας (emla) για περίπου δύο ώρες.

Κατά την εφαρμογή: Κατά την διάρκεια της εφαρμογής, η οποία διαρκεί από 10 λεπτά έως μια ώρα, τηρούνται συνθήκες αποστείρωσης και αντισηψίας και υπάρχει καθόλου έως ελάχιστη ενόχληση από τις βελόνες εφαρμογής και δημιουργίας του πλέγματος. Δεν παρατηρούνται ανεπιθύμητες ενέργειες αφού το υλικό που τοποθετείται είναι άριστης ποιότητας και η τεχνική κατάρτιση άρτια.

Μετά την εφαρμογή: Αμέσως μετά την εφαρμογή μπορεί να παρατηρηθεί μικρός ερεθισμός στην περιοχή και μικρές εκχυμώσεις. Αν και είναι σπάνιες, δεν είναι ανησυχητικές γιατί αποτελούν φυσιολογική αντίδραση απέναντι τόσο στον τραυματισμό όσο και στο υλικό που τοποθετήθηκε. Η διάρκεια είναι από 4 ώρες έως 1 ημέρα ο ερεθισμός και περίπου 14 ημέρες οι εκχυμώσεις μέχρι την πλήρη εξαφάνιση τους κατά την διάρκεια των οποίων μπορεί να καλυφθούν με μεικ απ

mparmpani-anorthosi2

Αποτελέσματα: παρατηρείται ένα αρκετά μεγάλο τμήμα από το επιθυμητό αποτέλεσμα με βελτίωση τόσο της υφής όσο και της ελαστικότητας και της μορφής. Συνήθη αποτελέσματα είναι η απαλοιφή κατά 50% των ρινοπαρειακών πτυχών και της πτώσης των παρειών, με σαφή βελτίωση του οβάλ του προσώπου. Σε άλλες περιοχές του σώματος, η εφαρμογή δίνει άμεσα αποτελέσματα σύσφιξης τα οποία βελτιώνονται μέρα με τη μέρα μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου μήνα οπότε και σταθεροποιείται η εικόνα για περίπου 12 μήνες οπότε και επανεξετάζεται η τοποθέτηση επιπλέον νημάτων για την διατήρηση του αποτελέσματος.

Επιπλοκές: Δεν υπάρχουν επιπλοκές πέρα από πολύ σπάνια ελαφρά τοπικά φαινόμενα.

Διάρκεια αποτελέσματος: Από δώδεκα έως δεκαοχτώ μήνες.

Επανάληψη: Ο πρώτος έλεγχος του αποτελέσματος γίνεται στον πρώτο μήνα με επανέλεγχο στο δεύτερο και τον τρίτο. Στους ελέγχους αυτούς μπορεί να κριθεί αναγκαίο να τοποθετηθούν ενισχυτικά νήματα για την βελτίωση η την διατήρηση του αποτελέσματος.

Σε σχέση με παλαιότερες μεθόδους νημάτων: Ο τρόπος τοποθέτησης, τα υλικά αλλά και το τελικό αποτέλεσμα διαφέρουν από τα συνηθισμένα νήματα ανάρτησης μια και δεν γίνεται κανενός τύπου τομή, τα νήματα δεν αναρτώνται πουθενά οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος ανομοιομορφίας σε περίπτωση ρήξης του νήματος η των γνωστών επιπλοκών με την ανάδυση των νημάτων, τις φλεγμονές, τα κοκκιώματα και την αδυναμία αφαίρεσης.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ: 14:00 - 20:00

ΤΡΙΤΗ: 09:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ: 09:00 - 15:00

ΠΕΜΠΤΗ: 12:00 - 20:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:00 - 15:00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρήγα Φερραίου 91

26221- Πάτρα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2610 224 884

ΚΙΝΗΤΟ: 6974 71 75 72

EMAIL: mparmpani@gmail.com

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.